ALL-EEN

ALL-EEN

De première van ALL-EEN wordt midden november 2021 verwacht.

Whole and not whole, going together and striving apart, harmony and dissonance and from All One and from One All (Heraclitus ca.530-475 v. Chr)

De voorstelling ALL-EEN onderzoekt het menselijk verlangen naar verbinding en het dualistische aspect daarvan. We zijn allemaal alleen en toch verbonden: all een. Alleen wijzelf weten hoe het voelt om ons eigen leven te leiden, maar toch proberen we de ander mee te nemen in onze belevingswereld. Taal is lang niet altijd toereikend om onze gevoelens over te brengen, omdat niet alles wat wij ervaren makkelijk onder woorden te brengen is. Toch is communicatie hetgeen wat ons verbindt, waarmee we contact kunnen maken met elkaar. Met ALL-EEN onderzoeken we wat achter de struikelblokken van communicatie schuilt.

De voorstelling is gemaakt voor doof, slechthorend en horend publiek en wordt gedanst door dove danser Pawel Moléda en (slecht)horende danser Sharon Wesseling (na een tal operaties weer horend). ALL-EEN is een cross-over tussen dans en gebarentaal, waardoor de dans zichtbaar en leesbaar wordt. De muziek wordt voelbaar door gebruik van sublagen (trillingen). Fotografie wordt ingezet om een visuele laag toe te voegen aan de voorstelling. Op deze manier fungeert ALL-EEN als een ontmoetingsplek voor mensen die de wereld zintuiglijk anders ervaren.

Praktische informatie:
De voorstelling is als avondvullend programma beschikbaar voor theaters, festivals en andere locaties. Er is ook een korte pop-up voorstelling van 10 minuten beschikbaar, welke eenvoudig zonder theatertechniek weggezet kan worden. Beide vormen bevatten een context programma. 

Het contextprogramma bestaat uit verschillende onderdelen die naar behoefte van de speelplek en in overleg met MoveToMeet op maat kunnen worden gemaakt.

Mogelijk zijn;

  • Een lezing door cultuurfilosoof Marc Colpaert, voor een inhoudelijke verdieping van de voorstelling
  • Publieksgesprekken
  • Een foto-expositie met foto’s die gerelateerd zijn aan de voorstelling, door fotograaf William van der Voort
  • Een gebarentaal-dansworkshop, door MoveToMeet
  • Het vertonen van de documentaire: begrijp me, gemaakt door filmmaker Jef Monté (Kaptiv). Naast dat de documentaire een kijkje achter de schermen bied, fungeert deze ook als inhoudelijk verdieping van communicatieprocessen
  • Een educatief programma. Dit kan gebruikt worden in het (speciaal) onderwijs. Het bevat een lesbrief ter voorbereiding van de voorstelling, gebarentaal-dans workshops, interviews met de dansers en het bekijken van de documentaire.


projectleider + choreograaf Katja Grässli
dove danser + co choreograaf gebarentaal Pawel Moléda
(slecht)horende danser Sharon Wesseling
foto + seneograaf Willia van der Voort
decorontwerper Paul de Weert
componist Jeske de Blauw
tekstschrijvers Jonathan Veenhuijsen en Twan van Diest
dramaturg Marc Maris
gebarentolken Anne Smeets en Diro Mirck
publieke foto (tijdelijk) Zefania Stokkermans
subsidiënten Impulsgelden KunstLoc, Prins Bernhard Cultuurfonds, Makersfonds Tilburg, ArtFakt, Nationaal Dovenfonds

Tickets & data

ALL-EEN tussentijdse presentatie
De NWE Vorst
16-10-2021
ALL-EEN tussentijdse presentatie
De NWE Vorst
14-11-2021
ALL-EEN Premiére
De NWE Vorst
18-11-2021
ALL-EEN voorstelling
De NWE Vorst
19-11-2021
ALL-EEN voorstelling
De NWE Vorst
20-11-2021

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief