‘Begrijp Me’

‘Begrijp Me’

Lieve mensen help mee om deze documentaire mogelijk te maken en ga naar de onderstaande link om te doneren, alle kleine beetjes helpen!

‘Begrijp Me’ brengt de belevingswerelden van dove, slechthorende en horende mensen bij elkaar.


Hoe kan je dansen zonder muziek te horen? Hoe ziet dans er uit als het in gebarentaal wordt geuit? Hoe beleef je als bezoeker de voorstelling als jouw vorm van communiceren niet meer vanzelfsprekend is?

In de documentaire ‘Begrijp Me’ volgt filmmaker Jef Monté, als een vlieg op de muur, het bijzondere maakproces van de voorstelling ALL-EEN.Met de documentaire laten we zien hoe Pawel en Sharon, via een crossover van gebarentaal en dans, een nieuwe manier vinden om met elkaar en de buitenwereld in contact te komen en daarmee meer aansluiting vinden in de horende maatschappij. Het bouwen van de dansvoorstelling vindt plaats met behulp van gebarentolken. De documentaire legt deze communicatieprocessen bloot en plaatst daardoor iets niet alledaags, in het daglicht. Naast de repetitiebeelden verweeft Jef Monté ook intieme portretten in de film. In sterke en ontroerende beeldtaal laat hij zien hoe ieder in zijn eigen alledaagse leven omgaat met de thematiek van de voorstelling.

https://www.voordekunst.nl/projecten/11164-begrijp-me-1Verdere

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief